KV de Granaet redt een punt in extremis

1 oktober 2019

Afgelopen zaterdag mocht het vlaggenschip van KV de Granaet in het pittoreske Roden tegen Noordenveld. Een bekende ploeg waar twee week eerder overtuigend van werd gewonnen in de Jan Mulder beker. Dat deze overwinning misschien wel voor gemakzucht onder de Dokkumers zorgde is lastig te zeggen, maar dat de eerste helft te wensen over liet dat was meteen duidelijk. In lange aanvallen met veel schoten bleek dat het vizier niet op scherp stond. Aanvallen van een tot twee minuten en meer dan tien schoten werden niet omgezet in doelpunten en dat had de ploeg uit de bonifatiusstad met name aan zich zelf te danken. Toen op slag van rust op een 6-5 stand ook nog eens een strafworp werd gemist voor de gelijke stand en 3 seconden later de 7-5 op het scorebord werd getoverd wist de ploeg zeker dat het de tweede helft beter voor de dag moest komen. 7 tegengoals is niet het probleem, maar zelf 5 scoren is tweede klas onwaardig.

De tweede helft vertoonde een zelfde spelbeeld en waarbij KV de Granaet moeite bleef hebben met scoren. Noordenveld wist rustig uit te lopen naar een 11-5 stand waarna coach Henk Sjoerd Westra zijn troef vanaf de bank het veld instuurde. Lisanne Visser kwam het veld in om het tij te keren en zij deed dit met bravoure, via een stand van 11-7, 13-11 en 2 goals van Lisanne wist Jacob Ruben uiteindelijk de 13-13 vanaf de achterlijn binnen te schieten. Wat resteerde was een spannende laatste minuut waarin een heer van Noordenveld de winnende goal dacht binnen te schieten, dat de Granaet het hier niet mee eens was bleek wel uit de reacties, wat uiteindelijk resulteerde in een gele kaart voor Jelle Wiersma. Gelukkig voor de bezoekers wist Lisanne haar hoofd koel te houden en met het laatste schot van de wedstrijd de gelijkmaker binnen te schieten. Zo resulteerde deze slechte wedstrijd aan Granaet zijde toch nog in een gelijke stand en keerden de dokkumers met 1 punt op zak huiswaarts.

De Electroworld Talsma formatie speelt volgende week na 2 uitwedstrijden weer een wedstrijd op het tolhuispark. Tegenstander is dan DWA/Argo 1 uit Winsum, een oude bekende van zowel club als trainer. Het startsein van de wedstrijd is om 15:30, wij hopen onze trouwe supporters opnieuw te begroeten. Doordeweeks staan daarnaast nog bekerwedstrijden op het programma, dinsdag 1 oktober om 20:00 uur speelt KV de Granaet 2 tegen Pallas 1 in de A.P. Buitenbeker. Op woensdag 2 oktober speelt de Granaet 1 tegen OWK 1, deze wedstrijd start om 19:30.