KV De Granaet tegen KC Harich: een wedstrijd waar je je vingers bij aflikt

28 januari 2019

Afgelopen zaterdag, 26 januari, was het weer D-Day voor de Dokkumers. De bevreesde KC Harich uit Balk kwam op bezoek in ons mooie stadje en het beloofde een spannende, fysieke en mentale pot korfbal te worden. Drie ingrediënten die ervoor zorgden dat het publiek, de thuisspelers én de tegenstanders met samengeknepen billen de sporthal bezette. Doordat de wedstrijd van het tweede iets uit liep, floot streng, maar uitstekende scheidsrechter M. Ziel de wedstrijd iets later dan gepland in.

De stadjers gingen fantastisch van start en na 2 aanvallen stond het al 2-0 voor de Dokkumers. Er werd mooi korfbal laten zien in de eerste 30 minuten, ook vanuit de tegenstanders hun kant. Tot tien minuten voordat de ploegen konden uit puffen, was het de Granaet die het voortouw nam. Door doelpunten van Jelle Wiersma, Lisanne Visser-Nutma, Gerben de Vries en Daniël Hoogeboom stond het 9-7 op de teller. Op dat moment vond de uitploeg het genoeg, en scoorde vijf keer op rij. Het stuivertje was inmiddels gedraaid, en lag nu met de kop naar boven voor KC Harich. Het waren Lisanne en Jelle, die doormiddel van een afstandsschot en een strafworp de stand voor de Dokkumers op 11-13 zette. Met deze stand gingen beide ploegen de kleedkamers in.

Na wat drinken, een plasje, en even wat geslurp aan de zuurstoftank ging KV de Granaet weer vol goede moed het veld in. Toch was het de tegenstander die na een mooie aanval als eerste de gele rakker wisten te vinden en opende de tweede helft met een doelpunt. Na vijf minuten spelen wist de Granaet de stand weer gelijk te brengen: 14-14. Hierna volgde een spannende reeks doelpunten tot aan toch wel de laatste seconde. Het was de tegenstander die steeds een lichte voorsprong nam van één, en dan weer twee doelpunten. Tijd om wat wissels in te brengen, en veteraan Karsten Ettema betrad het veld. Hij rondde een heerlijke aanval mooi af in de korf door van afstand een doelpunt te maken: 20-21 was de stand, met nog 5 minuten te gaan. De Dokkumers geloofden er zeker nog in, en lieten zich niet van het padje afbrengen. Tranen in de ogen, gebalde vuisten en vliegende Granaet sjaaltjes van het publiek maakte het nog extra spannend. Ook de gelijkmaker kwam van Karsten. In de laatste minuut werd een inloopbal van de al juichende tegenstanders nog afgekeurd: het was snijden. De thuisploeg had de bal weer in bezit, nu was het een kwestie van de juiste keuzes maken en een doelpunt scoren. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar de stadjers lieten zich dit geen tweede keer zeggen. Danny gooide de bal omhoog vanaf een monsterafstand en wist in de laatste 10 seconden de bal door de korf te mikken!

De wedstrijd eindigde dus met een 22-21 stand in het voordeel van de Granaet. Een mega spannende pot waarin mooi korfbal werd laten zien. Het was een fysieke en ook een mentale strijd: waarin de Granaet deze keer aan het langste eind trok. Ook het publiek was deze wedstrijd razend enthousiast, dit zorgde voor nog meer sensatie in het Tolhuispark. Volgende week vliegen de roze vogels af naar Dokkum. KV Flamingo’s uit Buitenpost gaat het gevecht aan met de Granaet om 20:00 in het thuishol: het Tolhuispark. Graag verwelkomen we jullie allemaal weer voor nog zo’n fantastische pot korfbal. Deze keer hopen we het wel minder spannend te maken, dat is beter voor ieder z’n hart.