Laatste wedstrijd Granaet 1

4 juni 2018

Voor de Granaet stond er op een doordeweekse donderdag de laatste competitie wedstrijd op papier tegen Sparta Zevenhuizen.

Nadat het 2e helaas verloren had, en afscheid had genomen van 5 spelers, was het aan het 1e team om toch de laatste wedstrijd winnend af te sluiten.  Voor beide teams stond er niets meer op papier. Sparta was al gedegradeerd, en de Granaet was veilig.

De granaet begon goed aan de wedstrijd, ondanks een paar wijzigingen in het team. Ronald de Jager wist de eerste minuut meteen te scoren van afstand, maar Sparta kwam gelijk door een strafworp. Het andere vak, wat een paar andere spelers had als anders, wist ook snel de korf te vinden. Toch ging de score de eerste 15 minuten redelijk gelijk op, was het de granaet die altijd 2 puntjes voor stond. Toen begon het doelpunt kwartiertje, onder ander doelpunten van Lisanne, Else, Arend, maar ook van de uitstekend spelende Jacob Ruben, kwam de ruststand te staan op 16-6.

In de pauze had coach José vrij weinig te melden. Er werden mooie aanvallen opgezet, goed verdedigd, en het was weer eens een wedstrijd met ‘swung’.  Gewoon doorgaan waarmee we bezig waren.

De 2e helft opende Sparte de score, maar ook de granaet wist hier snel een antwoord op te geven. De score ging in de 2e helft meer gelijk op. Met doelpunten van Lisanne die weer eens een zeer sterke wedstrijd speelde, en een heuse ‘tip in’ van Jacob Ruben kwam de stand na 15 minuten op 22-12 te staan. Hierna wisten beide teams nog een paar keer te scoren, en met een stand van 27-16 floot de scheidsrechter af.

Dit was tevens de laatste wedstrijd van coach Jose Berkenbosch, zei verlaat de Granaet na 3 goede jaren, en vervolgt haar carrière als coach bij ROG in Groningen. De selectie van de granaet is erg blij geweest met de inzet en aanpak van Jose, en hoopt dat ze goed op haar plek komt bij ROG, en zullen haar weer tegenkomen in het zaalseizoen.

1. Oud papier

25 augustus | 09:00 - 12:00