NQL D1 – De Granaet D2

27 september 2021

Zaterdag 25 september speelde de Granaet D2 voor het eerst met het complete team een competitiewedstrijd! We vertrokken om 9:20 naar Rinsumageest om aan te treden tegen NQL D1. Na de grote overwinning van vorige week was iedereen vastbesloten om deze wedstrijd ook tot een goed einde te brengen. De spelers hadden goede moed en er bovenal erg veel zin in!

Eenmaal aangekomen op het veld begonnen we met een warming-up en vervolgens een wedstrijdbespreking. Daarin werden de belangrijke aandachtspunten herhaald, maar vooral de teamspirit werd extra benadrukt. We begonnen (precies) om 10:00 met de eerste helft. Anna opende de score met een mooie inloopbal, 0-1. Vervolgens ging het de hele eerste helft gelijk op. Anniek wist maarliefst 3 doelpunten achter elkaar te maken, super goed zeg! Maar, NQL bleef de hele tijd mee scoren, 3-4. Jasmijn wist de 4-5 binnen te schieten en Jildou daarna de 4-6. Op dit moment waren de kids al 20 minuten fanatiek aan het spelen en moest de 12,5 minuut wissel nog komen. Kortom, het was een fysiek zware eerste helft. Na het wisselen wisten Noa en Anna nog twee doelpunten te scoren waardoor we met een stand van 5-8 de rust ingingen (10:35). De spelers waren inmiddels aardig moe, dus tijd voor ranja!

Onder het genot van een beker ranja werden de spelers toegesproken door de coach. Het ging over het algemeen best goed, maar het ging soms nog wat mis op de details. Er moest wat rustiger gegooid worden, zodat we minder vaak de bal verloren aan de tegenstander. Daarnaast moesten we goed kijken of we onze eigen ballen konden afvangen na het schot, want NQL creëerde uit onze gemiste afvang vaak kansen. NQL was nog gevaarlijk dichtbij, dus we mochten onze scherpte niet verliezen! Met al redelijke vermoeide benen liepen de spelers zelfverzekerd het veld in. We gaan er weer voor!

De tweede helft werd geopend met een mooi doelpunt van Noa, 5-9. Maar, daarna wist NQL direct het tempo omhoog te gooien. Ze scoorden snel en veel, waardoor het opeens 9-9 stond, we moesten opscherpen! De spelers werden even wakker geschud en gingen beter verdedigen en gooien. Op deze manier kon NQL minder snel kansen creëren. Het ging weer gelijk op! Noa scoorde de 10-10 en Jasmijn de 10-11. Spannend! We wisten zelf de goede kansen te vinden, maar hadden hier en daar wat pech in de afronding. Het werd 12-11 voor NQL en de hartslag van Wytze steeg zo dusdanig dat het net was of hij ook een wedstrijd aan het spelen was. Aan het meeleven van de ouders op de kant lag het zeker niet! Het werd weer gelijk, 12-12. NQL wist vlak voor tijd nog een doelpunt te maken, 13-12, maar gelukkig was daar onze Jasmijn die de stand gelijk wist te trekken naar 13-13! Het fluitsignaal klonk, eindstand 13-13.

De Granaet wist het vol te houden in een totale speeltijd die te vergelijken is met een wedstrijd van de selectie, knap hoor! We waren allemaal blij dat we toch een puntje uit deze wedstrijd hebben weten te halen. Wytze, is je hartslag na het lezen van dit stukje nog regelmatig? (waarschijnlijk niet). Door de goede steun van ouders en coach en het doorzettingsvermogen van de kids gingen we allemaal toch met een tevreden gevoel naar huis!

De volgende wedstrijd van de D2 is dinsdag 28 september om 18:30 thuis tegen Frigro D1.

Doelpuntenmakers (iedereen):
Noa: 3