SOS, rode pepers in de bonus bij de appie: Misbruik door het tweede van KV de Granaet

30 september 2018

Op deze zonnige zaterdagmiddag stond de wedstrijd “KV de Granaet 2 – Exakwa 2” op de planning. Na enige research door coach Jabic de Jager, kwamen we op vrijwel niks uit. Een totaal onbekende ploeg voor de Dokkumers en er was ook nog eens niets op te maken uit de uitslagen van eerder gespeelde wedstrijden van deze ploeg. We gingen dr blanco in, en dat wierp zijn vruchten af. De Granaeters hadden pepers in hun bips en het schot op hun heupen: ze boekten hun eerste overwinning en steeg van de laatste plek, naar middenmoter. Een plek waar ze ook zeker thuishoren.

Om 14:00 floot de scheidsrechter in. Debutant Karsten, wist de score te openen en zette de Dokkumers op een 2-0 voorsprong. Beide vakken liepen als een tierelier. Arend wist hier van te profiteren en door goed samenspel maakte hij een mooi doelpunt van afstand. De eerste dame die het gat van de korf wist te vinden, was Daniëlle. Zij maakte een fantastische uitstart bal en ronde hem natuurlijk heerlijk af. Door dit doelpunt stond het 7-4 op het score bord. Exakwa speelde vrij voorspellend, waardoor wij het in de verdediging goed dicht konden houden. We gingen het hok in met een 11-5 voorsprong: wat een top gevoel!

Na een lekker bakje slurp thee en 5 suikerklontjes in de mik, begonnen we vol vertrouwen aan de tweede helft. Altijd een lastige helft, waar we het vaker op hebben verloren. Het was een kwestie van doorpakken en niet verslappen zoals coach Jabic altijd in de rust benadrukt. Uitvoering is helaas soms wat lastig.

Sita kon de bal als eerste omhoog gooien en raak te schieten. Dit was haar niet gelukt als het vak niet zo goed voor elkaar liep: een hele mooie aanval word beloond. Ook Martine wist nog een mooi doelpunten mee te pakken. In deze helft wisten we de score alleen maar verder uit te breiden. Iedereen heeft wel 1 maal gescoord deze wedstrijd, wat al een mooi resultaat is. Bij het laatste fluitsignaal stond de teller op 22-12.

Een super mooie wedstrijd, waarin “bijna” alles goed ging; het voor elkaar vechten, het scoren én natuurlijk het vieren van een doelpunt! Op naar volgende week, waar we mogen aantreden tegen het tweede uit Oudega: Quick ‘21. Op dit moment staan zij 1 plek onder ons: dat word dus keihard trainen en ze over 7 dagen opvreten!

1. Spokentocht

26 oktober | 19:30 - 23:30