Spannende wedstrijden in Dokkum

17 mei 2019

Dokkum – Afgelopen zaterdag kwam de selectie van korfbalvereniging De Granaet weer in actie. Het tweede speelde om 13:30 tegen Ritola 2, een jong seniorenteam uit Zuidlaren. Het tweede van De Granaet was in het begin van de eerste helft heer en meester op het veld. Door lange aanvallen te draaien en in de verdediging snel de bal te onderscheppen wist Ritola niet in hun spel te komen. Na ongeveer een kwartier stond er een 7-1 voorsprong op het scorebord. Daarna kwamen de Drentenaren steeds beter in hun spel en wisten ze het gat te verkleinen. In de tweede helft gingen beide ploegen gelijk op, maar voor de Granaet duurde de wedstrijd net 5 minuten te lang. Er werd helaas verloren met 15-17.

Daarna was het de beurt aan het eerste team om de punten wel in Dokkum te houden. Deze punten waren van cruciaal belang omdat het eerste team momenteel op de zevende plaats staat in de tweede klasse C. De tegenstander van vandaag was Hellas’63 uit Nunspeet. In de uitwedstrijd werd met 16-14 verloren. Een achterstand van 9-1 kon toen niet goedgemaakt worden. Het was dus zaak om deze wedstrijd sterk te beginnen.

In het begin van de wedstijd wist Hellas’63 op een 2-4 voorsprong te komen. Door ongelukkige fouten in de verdediging wist de uitploeg drie strafworpen te forceren. Aan de kant van de Granaet werden ook nog een aantal doelpunten gemaakt waardoor beide ploegen met een 7-7 gelijkspel de rust ingingen.

De tweede helft was spannend. Beide ploegen wisten om en om te scoren. Tot een minuut voor tijd stond er een 13-13 gelijkspel op het scorebord. De wedstrijd leek niet beslist te worden, maar in de laatste minuut wisten de Dokkumers toch nog één keer te scoren. Hier had Hellas’63 geen antwoord meer op, waardoor de wedstrijd in een 14-13 overwinning voor De Granaet eindigde!

Volgende week speelt de selectie twee uitwedstrijden tegen Exakwa 1 en 2 in Lelystad.