Vechten tot het bittere eind

10 februari 2018

Zaterdag 3 februari mocht het 2e van de Dokkumer korfbalvereniging afreizen naar het verre Balk. We begonnen vol goede moed aan de wedstrijd, want Harich stond namelijk met maar een paar punten boven ons. De thuiswedstrijd tegen deze tegenstander werd na een fysieke pot verloren met 4 doelpunten verschil. Het doel van de Granaet was dan ook om dit verschil te verkleinen, en misschien wel te overklassen. Niet onmogelijk, maar dan moesten we wel volle bak geven.

De wedstrijd begon soepel en de scores liepen gelijk op. Door tegendoelpunten en natuurlijk ook doelpunten van Sietse, Sita, Erik en Else stond het al snel op 6-5. Heleen kwam erin voor Else en wist gelijk een vrije bal te versieren, waar Sietse uit scoorde: en het stond weer gelijk. Uiteindelijk wist Harich in de eerste helft aan het langste eind te trekken en wist met een 10-9 tussenstand de kleedkamers op te zoeken.

Tijdens de rust benadrukten coach IJsbrand Maaskant en Jose Berkenbosch, dat we de slordige foutjes eruit moesten halen. We speelden verder prima en alles liep lekker. Helaas verspeelden we stomme ballen waar Harich uit wist te scoren. Andersom was dit niet het geval. De tweede helft kon dus alleen nog maar beter gaan!

De eerste paar minuten van de tweede helft, leek dit ook waarheid te worden. Heleen prikte de gelijkmaker, 10-10, erin van afstand. Ook Erik wist weer te scoren en gooide er een kleine kans in. Dit betekende dus dat we voor het eerst in de wedstrijd met 1 doelpunt verschil voor stonden. Helaas had Harich hier gelijk een antwoord op en scoorde 4 keer achter elkaar, waardoor ze een gat maakten van 3 doelpunten. Steeds wanneer wij scoorden, scoorde Harich weer een tegendoelpunt. Zo liepen wij de hele tijd achter de feiten aan. Met nog 4 minuten te spelen stond er 20-18 op het scorebord, en lieten we zien dat we er nog niet klaar mee waren. We hijgden in hun nek en wisten de stand weer op te krikken met 1 punt verschil. Helaas mocht het niet baten en floot de scheidsrechter af na 60 minuten bikkelen met een eindstand van 21-20.

Een zware pot, die we nipt hebben verloren. De volgende keer pakken we ze zeker weten, we komen steeds dichterbij en de volgende keer walsen we er gewoon overheen!

Doelpuntmakers: Sietse van der Veen 3, Jelle Wiersma 2, Erik Lei 5, Else van der Veen 4, Ronald de Jager 4, Heleen Minnema 1, Sita Veltman 1.

1. Oud papier

24 november | 09:00 - 12:00