• De Granaet 1 verzilverd de eerste punten van het seizoen

  9 apr 2024
 • Zaterdag 6 april werd door de Granaet 1 de eerste competitiewedstrijd van het veldseizoen gespeeld. Onder leiding van scheidsrechter H. Nicolaij namen Kinea/Udiros 1 en de Granaet 1 het tegen elkaar op. Beide ploegen hebben elkaar één keer eerder getroffen tijdens de oefenwedstrijden van het veldseizoen in september. Het was dus een tijdje geleden! Het beloofde een gelijk opgaande strijd te worden tussen twee aan elkaar gewaagde ploegen.

  Kinea/Udiros 1 kwam goed uit de startblokken. Al vroeg in de eerste helft had de ploeg een 2-0 voorsprong te pakken. Zaak aan de Granaet om direct weer aan te sluiten om een verdere achterstand te voorkomen. Nina Westra opende voor de Granaet de score met een doelpunt van afstand en Jacob Ruben Duinstra bracht de Granaet op een 2-2 gelijke stand door middel van een strafworp. Hierna volgde een periode zonder doelpunten aan beide kanten. De verdedigende vakken hadden alles goed dicht en de aanvallende vakken creëerden mooie kansen, maar de doelpunten vielen niet. De strijd was goed zichtbaar en de ploegen maakten het elkaar absoluut niet gemakkelijk.

  Jitze Krol zet de Granaet door middel van een strafworp op een 2-3 voorsprong. Vervolgens maakt Jitze Krol een knappe inloopbal met één hand, 2-4! Het gevoel is goed en de spirit zit er goed in. Nu doorzetten! Maar Kinea/Udiros geeft zich niet zomaar gewonnen en vinden de aansluiting naar 4-4. Markus de Boer weet de stand direct weer uit te breiden naar 4-5 met een afstandsschot en daarna een strafworp, 4-6. Kinea/Udiros sluit aan met een doelpunt van afstand, 5-6, waarna Nina Westra de Granaet door middel van een afstandsschot weer op een verschil van twee doelpunten brengt, 5-7. De score vervolgt zich gestaag en Jitze Krol brengt met een afstandsschot de ruststand op 9-9. We houden als ploeg het vertrouwen en we voelen allemaal dat we vandaag de winst binnen kunnen slepen, maar de wedstrijd is zeker nog niet gespeeld. We zullen tot de laatste minuut alles moeten geven.

  De tweede helft begint moeizaam aan beide kanten. Harde wind speelt een rol en de doelpunten laten op zich wachten. Marije Smit scoort een mooi afstandsschot en Jacob Ruben Duinstra maakt een strafworp en zet de Granaet op een 9-11 voorsprong. Kinea/Udiros sluit aan met een schot van afstand, 10-11, waarna Markus de Boer een vrije bal binnen schiet en de score weer op twee verschil brengt, 10-12. Maar, Kinea/Udiros blijft in de wedstrijd en brengt de score naar 13-13. Met nog 6,5 minuut op de klok moeten we nu echt de wedstrijd naar onze eigen hand gaan zetten. Marije Smit maakt een mooi doelpunt van afstand, 13-14. Nu wordt het spannend. Kinea/Udiros scoort niet en de tijd tikt door. Aan de Granaet de taak om de wedstrijd goed uit te spelen, en dat lukt! De uitslag blijft 13-14 en de Granaet neemt de eerste punten van het seizoen mee naar Dokkum! Dat voelt goed, dat geeft vertrouwen!

  De volgende wedstrijd van de Granaet 1 is op 20 april om 16:00 thuis tegen WWC. Komen jullie ons allemaal aanmoedigen tijdens onze eerste wedstrijd op ons nieuwe kunstgrasveld? Tot dan!