• De Granaet trekt aan kortste eind in spannende wedstrijd

  15 mrt 2023
 • Op zaterdag 11 maart vertrok het eerste van De Granaet naar Lelystad om hier de wedstrijd tegen Exakwa te spelen. Exakwa is een sterke ploeg, die in de poule een stuk boven De Granaet staat. Dit houdt De Granaet niet tegen om een goede pot te spelen. De eerdere thuiswedstrijd tegen deze ploeg ging gelijk op, maar eindigde met 18-22 in het voordeel van Exakwa. De Granaet is er extra op gebrand om vandaag wel de punten te pakken tegen deze ploeg.

  Exakwa opende de wedstrijd met een doelpunt. Hierna ging de score steeds gelijk op. De Granaet wist zelfs een voorsprongetje te pakken (2-3). Exakwa wist dit bij te houden en zo wisselden de doelpunten tussen de ploegen zich af. Het bleef spannend tot het fluitsignaal van de pauze. De ruststand: 12-11.
  Met deze ruststand wist De Granaet dat er een kans was om de punten mee naar Dokkum te kunnen nemen. Er moest veel strijd geleverd worden om Exakwa te kunnen verslaan.
  Deze strijd werd er zeker geleverd. Ook de tweede helft wisselden de doelpunten van beide ploegen zich af. Hierna wist Exakwa een voorsprong te pakken van 5 punten. Dit weerhield De Granaet niet van zijn strijd, de spelers wisten deze achterstand in te halen en zo gingen de doelpunten weer gelijk op. Tot de laatste minuut bleef het spannend wie de punten vandaag zou gaan pakken; zenuwslopende laatste minuten voor de spelers, coaches en het publiek. Helaas, kwam de Granaet net te kort om de stand nog tot een gelijkspel of winst te brengen. De eindstand: 22-21.

  Na deze sterke wedstrijd gaat De Granaet er alles aan doen om volgende week te winnen. De thuiswedstrijd tegen ASVD staat dan op het programma. Komt u De Granaet aanmoedigen?