• De Kangoeroe Klup


  Bij KV De Granaet is het al mogelijk om op zeer jonge leeftijd met de korfbalsport in aanraking te komen.

  Behalve dat het leuk is, is spelenderwijs leren bewegen ook belangrijk voor de motoriek, coördinatie en het zelfvertrouwen van jonge kinderen. Hiernaast ontwikkelt een kind zich ook op sociaal- emotioneel gebied. Samen sporten zorgt ervoor dat je kind lekkerder in zijn/haar vel zit, makkelijker sociaal contact maakt en weerbaar(der) wordt!

  Bij de Kangoeroe Klup bieden we een sport- en spelaanbod aan kinderen (jongens en meisjes) in de leeftijd van 3 tot 6 jaar (t/m groep 2 van de basisschool)

  - De kinderen krijgen leuke, verantwoorde trainingen met gevarieerde spelvormen en materialen.

  - Ze zijn lekker veel in beweging en leren op een speelse manier omgaan met winnen en verliezen.

  - De Kangoeroe Klup is niet gericht op het aanleren van korfbaltechnieken en het spelen van wedstrijden. We maken wel gebruik van spelvormen die een knipoog hebben naar het korfbal.

  De naam Kangoeroe Klup is gekozen, omdat de kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die horen bij de korfbalsport zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt. De Kangoeroe Klup is symbolisch gezien de buidel, een veilige en warme plaats, voor de jongste leden van de club!

  De Kangoeroe Klup is op de woensdagmiddag van 16.30. tot 17.15 uur. In de schoolvakanties hebben wij ook vakantie.

  Belangstelling? Vul onderstaand formulier in. Er wordt dan zo snel als mogelijk contact met je opgenomen.