• Eindelijk: we mogen weer korfballen ...

8 dec 2021
  • 8 december 2021

Op zaterdag 4 december stond de wedstrijd van De Granaet A1 tegen CSL A2 op het programma. Dit was de eerste wedstrijd voor de A1 dit zaalseizoen.

Na het slechte nieuws van de persconferentie, hebben we twee weken niet kunnen trainen. Hier baalden wij natuurlijk enorm van. Echter bleek het dat De Granaet hier niet veel last van heeft gehad en stond het na een kwartier al 1-9. De coach van CSL zag dit natuurlijk ook en dacht even een time-out aan te kunnen vragen waar de scheidrechter ook nog eens in mee ging, terwijl dit helemaal niet mag in het breedtekorfbal.
    Ook werd er, wat Kim zo mooi verwoord, vliegles (de tegenstander vliegt op je af bij een schot) gegeven door Max. Max was sowieso al op dreef, want hij scoorde de een na de ander. In de 18de minuut ging Lianne door haar enkel en moest zij hierdoor helaas de tweede helft op de bank plaats nemen. In de 26ste minuut was er een mooi inloopbal van Sanne welke helaas werd afgekeurd zonder reden. We gingen de rust in met een tussenstand van 5-13.
    De tweede helft verliep iets minder soepel. Alhoewel we na drie minuten in de tweede helft wel werden geholpen door de tegenstander, deze maakte een mooi eigen doelpunt. De tweede helft was het iets meer zoeken naar de goede kansen, waardoor het spel af en toe iets vertraagde. Uiteindelijk was het niet een hele spannende wedstrijd die is geƫindigd in 22-9, waar we het enorm naar ons zin hebben gehad. Een mooie start van het zaalseizoen!
    Bent u nou benieuwd geworden naar de hele wedstrijd? Dan kunt u deze volledig terugkijken via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=-P24pT1JZdA (vanaf 3:16:00)