• Granaet 1 tweede ploeg die punten van Hoogkerk 1 afpakt

27 okt 2021
  • Zaterdag 23 oktober, om 15:30 uur, op een frisse korfbaldag, begon de wedstrijd tussen De Granaet 1 en Hoogkerk 1. Voor Hoogkerk was er maar één optie die middag. Er moest gewonnen worden om het kampioenschap in eigen handen te houden. De Granaet stond voor de wedstrijd 2 punten achter Hoogkerk.

Beide teams gingen aan het begin van de wedstrijd gelijk op. Toch was het De Granaet die net wat beter uit de startblokken kwam. De eerste helft lukte het Hoogkerk niet om op voorsprong te komen. Door de rust te bewaren en voor de juiste kansen te kiezen ging De Granaet met een kleine voorsprong de rust in. Dit was niet altijd gemakkelijk. De wedstrijd lag namelijk regelmatig stil omdat er veel kleine overtredingen werden gemaakt.

Hoewel De Granaet de eerste helft beter uit de strartblokken kwam, was het de tweede helft Hoogkerk die dat deed. De kleine voorsprong in het voordeel van De Granaet werd omgebogen naar een kleine voorsprong voor Hoogkerk. Dit is gedurende de tweede helft lang zo gebleven. Maar toen de laatste tien minuten van de wedstrijd waren aangebroken en De Granaet met drie punten verschil achter stonden, is het ze toch nog gelukt om in de laatste minuut op een voorsprong te komen met een stand van 15 – 14 op het scorebord in het voordeel van De Granaet. Net voor tijd wisten de spelers van Hoogkerk de score gelijk te trekken en namen beide teams genoegen met een punt.

Eindstand: De Granaet 1. 15 – 15 Hoogkerk 1.

Na de wedstrijd werd er genoten van een heerlijke barbecue en later die avond was er de ledenvergadering.

We willen alle supporters bedanken die ons hebben aangemoedigd en zien u allen graag tegemoet bij de laatste veldwedstrijd aanstaande zaterdag op 30 oktober waar De Granaet 2 om 14:00 uur speelt tegen De Hoeve 2 en om 15:30 uur De Granaet 1 tegen De Hoeve 1 speelt.