• Klimmen, Klauteren, Kanoën (en waterpret) in Kollumeroord

  16 jun 2022
 • Op 10 juni was het zover: de B's en C's vertrokken om 19:00 uur richting Natuurlijk Kollumeroord voor een tweetal actieve team-activiteiten. Even geen korf en bal, maar wel heel veel water en zweet.  

  Op locatie aangekomen werd de groep meteen door de begeleiders in tweeën gesplitst, en kregen we een korte uitleg over het verloop van de avond. Er mocht namelijk gekozen worden uit diverse activiteiten, waarbij de top 2 uitgevoerd werden. Zo kon er gekozen worden uit boogschieten, tokkelen, een GPS-tocht, survivallen, vlotbouwen of kano-puzzeltochten. Na een snelle ronde handen opsteken werd duidelijk dat we naar de survivalbaan en het kanovaren gingen. 

  De groep werd in tweeën gesplitst en voor je er erg in had, hingen de eersten al in de touwen boven het water te bungelen. In tussentijd kreeg groep 2 een korte instructie over de kano puzzeltocht: met 2 en 3 tallen gaan ze het water op om onderweg diverse code tekens tegen te komen, die op het eind van de rit een tienletterwoord zouden vormen. 

  De survivalbaan begon met een touw over het water heen, wat nog behoorlijk lastig bleek, aangezien het nogal heen en weer slingerde.  De B's hadden op een of andere manier niet allemaal gelezen dat er oude kleren aan moesten (of die hebben ze misschien wel helemaal niet eens) dus daar ging het er vooralsnog erg voorzichtig aan toe. Aan de andere kant van het water was nog een touwenhindernis gemaakt van autobanden, balken, knopen netten en stokken. Dit bleek ook verhipte lastig te zijn, en al snel kwam er een stuk fanatisme naar boven die op het korfbalveld niet zou misstaan: diverse pijnlijke spierballen, krampjes en blaartjes later stond de groep aan de andere kant. Op het einde van deze baan moest je natuurlijk wel via (een ander) touw weer terug over het water. 

  Na een uurtje werden de groepen gewisseld. Nu waren het vooral de C's die in de touwen zouden gaan hangen. Het zou toch niet dat er iemand in gaat vallen? Jan Jelle vond van wel, en na een paar goede trekken aan het touw was Delano de eerste die wist of je nu wel of niet de bodem aan kunt raken. Na een hoop gestuntel op de hindernissen viel het op dat vooral Lars erg veel 'Ohs' en 'Ahs' en 'Jemig wat goeds' kreeg te horen van de groep. Hier bleek zijn grote talent aan het licht te komen. Jaren van training op de survivalbaan maakten van hem een soepele, krachtige atleet. Hij vloog over de baan met het grootste gemak. Tips werden uitgedeeld, en werd samengewerkt, en uiteindelijk is het bijna iedereen gelukt om de hele baan te voltooien.  

  De Kanotocht was leuker dan de meesten dachten, de puzzeltocht daarentegen bleek moeilijker dan verwacht. Onderweg moesten vreemde tekens onthouden worden, waarbij het terug op het vaste land toch lastiger bleek om samen tot een samenhangend geheel te komen. Na heeel veel hints van de begeleiding, maar ook heen en weer geren naar tekens die nog “in het bereik”lagen, werd door beide teams het woord goed geraden. WATERPLANT bleek het goede antwoord.  

  De avond vloog voorbij, en volgens mij had iedereen het naar zijn zin. Delano wilde zijn 'revanche' nog halen, en na wat getouwtrek ging JJ het water in. Uit solidariteit zijn Benthe en Rozemarijn dan ook maar het water ingesprongen, waardoor het einde van de avond vooral uit erg veel gelach en gejoel bestond. Omdat het weer prachtig was, en geen spruitje koud was dit de mooiste afsluiting die je als organisator kunt verwachten, wat een lol hadden we. 

  Moe, nat en voldaan zijn we rond 2200 weer op huis aan gegaan. Als organisatoren moeten we ons nog wel een klein beetje verontschuldigen bij de trainers, want er is mij ter ore gekomen dat de wedstrijden van de volgende dag allemaal zijn verloren.... geen idee of dat door de spierpijn komt, maar... sorry...

  Groetjes, 

  De activiteitencommissie