• KV De Granaet verliest belangrijke wedstrijd

    20 feb 2023
  • Op 18 februari was het de beurt aan Rood-Wit om de lange reis af te leggen naar Dokkum. Tijdens de eerder uitwedstrijd wist het vlaggenschip de punten net niet mee naar huis te nemen (25-23). Daarom was De Granaet er extra op gebrand om nu de punten wel te innen. Daarnaast kan het Eerste deze punten goed gebruiken gezien de stand in de competitie.

    Na de voorstel ronde, met de E1 als team van de week, ging de wedstrijd los. Het was Jitze van De Granaet die als eerste de korf wist te vinden, al kwam daar snel een reactie op van Rood-Wit. Wat volgde was een periode waarin de doelpunten van de uit en thuis partij zich afwisselden, totdat de stand 5-5 werd. Daarna wist Rood-Wit snel een voorsprong op te bouwen, wat resulteerde in een rust stand van 7-14.

    Nu is het vlaggenschip wel wat gewend en was er op dat moment nog geen man over boord, maar alle zeilen moesten worden bijgezet om nog kans te maken op de winst. Het was dan ook wederom weer Jitze van De Granaet die na de pauze het eerste doelpunt maakte, maar ook nu volgende Rood-Wit snel met een tegendoelpunt. Vervolgens was het Rood-Wit die het spel van de eerste helft goed wist door te zetten en dus ook consequent doelpunten bleef maken. Aan de kant van De Granaet kwam het scoren maar niet op gang, dus werd de achterstand steeds groter. Op het einde wist De Granaet nog een paar doelpunten te maken, maar het mocht niet meer baten. De wedstrijd werd afgesloten met een stand van 17-24.