• Niels klaverjast met overmacht naar winst

  11 feb 2024
 • Op zaterdag 10 februari speelden we de vierde avond van het Winterklaverjassen.
  Vanuit de familie De Jager deed Tineke voor het eerst mee in deze competitie. Het werd voor haar een plek in de middenmoot.

  Nathan had weer gezorgd voor het natje en het droogje voor alle spelers. Dit wordt toch altijd erg gewaardeerd en draagt zeker bij aan het succes van deze avondjes. Na de loting zocht iedereen zijn of haar tafel op. We konden beginnen! Maar niet nadat Wytze vertelde welke prijzen er deze avond waren te winnen. Dit keer was hij niet vergeten prijzen te regelen……

  Na ronde 1 was het algemene beeld dat de verschillend klein waren. Weinig keer ging teams “nat” en heel veel roem werd er ook niet genoteerd. Het verschil tussen de beste en slechtste score was net 200 punten, wat bijzonder weinig is. Een tam begin dus en een voorbode van een “saai” kaartavondje? Feit was in ieder geval dat alles nog mogelijk was en feit was ook dat Fedde zich alweer aan kop had genesteld.

  De spelers die snel klaar waren in ronde 1 gingen de borrelnootjes en worsten kaas útsútelje. Er werd geloot en hup, door naar ronde 2. In deze ronde werd er veel roem genoteerd en waren de verschillen groot. Dit was de ronde waarin Gerwin en Jan de Jager huishielden. Dankzij een topronde klom Gerwin naar de 1ste plek deze avond. Maar vanaf deze ronde kreeg Niels zijn vele gouden handjes: “ja, ik speel” gaf hij bij praktisch ieder spel aan. Zijn partner deze ronde? Fedde…… Naar eigen zeggen was de score puur aan Niels te danken en liftte Fedde slechts mee op zijn handen.

  Gerwin dus op plek 1 bij het ingaan van de laatste, maar binnen schootsafstand stonden Fedde en Niels. Ook Arjan, Jan de Jager en Gerben de Vries stonden nog op pole position voor een podiumplek.
  Voor Gerben van der Heide en Rianne, respectievelijk 2de en 3de in het winterklassement verliep de avond moeizaam. Ze deden weliswaar volop mee om een prijs, maar dan slechts de poedelprijs.

  In de laatste ronde zorgde het lot ervoor dat concurrenten Niels en Gerwin het aan dezelfde tafel tegen elkaar op moesten nemen. Ook nu kreeg Niels de ene na de andere goede hand en omdat hij deze handen feilloos uitspeelde noteerde hij de hoogste score van de avond: gemiddeld 140 punten per spel, scoorde Niels in ronde 3. Dit had grote gevolgen voor Gerwin, want door de hoge scores van Niels hengelde Gerwin maar weinig punten binnen en duikelde hij in het avondklassement naar plek 6.

  Met grote overmacht won Niels zo deze 4de speelavond. Fedde eindigde dit keer als 2de. Verrassend op de 3de plek eindigde Wytze. En hoe kwam dat? Wytze had het geluk de maat van Niels te zijn in ronde 3 en profiteerde zo mee van komend van plek 12 en doorschietend naar plek 3. Maar misschien was dit niet slechts profiteren, want een van de deelnemers sprak de wijze woorden: uiteindelijk komt kwaliteit áltijd bovendrijven. En zo is het.

  Winterklassement 2023/2024
  Aan kop verandert er weinig. Fedde op staat op plek 1 en Hidzer stijgt zonder te spelen naar plek 2. Wytze klimt op naar plek 3. Meest opvallend: Niels knalt door zijn fantastische avond omhoog naar plek 5 (stond 19 in het klassement!) en Gerben van der Heide zakt door de matige avond van plek 2 naar plek 8.

  Na vier van de zes avonden ziet het Winterklassement 2023/2024 er als volgt uit:

 • De beste vier resultaten tellen en om mee te dingen om het eindklassement moet je minimaal vier avonden deelnemen.

  Tot slot:
  Gedurende de maanden oktober t/m april klaverjassen we maandelijks een zaterdagavond vanaf 20.00 uur in de kantine. Wil je meedoen, app dan naar Wytze:
  06-27445385. Het is huis-tuin en keukenklaverjassen, dus het kennen van de regels is voldoende om mee te doen. Gezelligheid staat voorop!

  De eerstvolgende klaverjasavond is op zaterdag 9 maart aanstaande. We spelen om mooie prijzen! Dus zet die datum maar vast in je agenda.