• Oud papier binnenstad

  Sinds december 2022 halen we ook oud papier op in de binnenstad. Voorheen werd dat gedaan door het percussiekorps, maar omdat daar geen opvolgers meer waren voor de stoppende vrijwilligers is ons gevraagd dit over te nemen.

  De ondernemers betalen een vast bedrag per jaar voor het ophalen van het oud papier. Daarmee is een basis-opbrengst gegarandeerd. Daarnaast is de opbrengst van het oud papier voor onze club. Daar tegenover staat als een kostenpost de huur van een container. Deze container staat op het terrein van Bijlstra Installaties aan de Hogedijken 22. Er zit een slot op dus je kan niet zomaar daar papier in kwijt.
  Het oud papier uit de binnenstad is voornamelijk karton. Dat is lichter dan ander papier, waardoor de opbrengst lager zal zijn dan de maandelijkse oudpapiercontainer op het parkeerterrein op het Tolhuispark.

  Tot op heden hebben we ca 15 vrijwilligers. In teams van 4 personen wordt ieder zaterdagmorgen van 10 tot 12 uur het oud papier opgehaald. We willen er nog wat vrijwilligers bij hebben zodat je per team om de 6 weken een zaterdagmorgen "kwijt" bent.
  Wil je ook helpen? Eventueel als reserve? Laat dat dan weten via de mail: voorzitter@kvdegranaet.nl.  

  Hoe gaat dit in zijn werk:
  Het team verzamelt zich (rond 9:45 uur) bij de aanhangwagen van KV De Granaet op het terrein van garagebedijf Stellema (overgenomen door Haaima Hylkema).  Omdat de meeste winkels pas om 10 uur open gaan en dan pas het oud papier buiten zetten is het niet zinvol om veel eerder te starten.

  1 van de 4 vrijwilligers heeft een auto met trekhaak. Deze koppelt de aanhanger aan zijn/haar auto. Wit kentekenplaat niet vergeten op de aanhanger te plaatsen. 
  Een 2e vrijwilliger heeft ook een auto (eventueel met eigen aanhanger). Dus 2 personen per auto.
  Er zijn 2 routes gemaakt, een blauwe en een rode route. Zie hiervoor onderstaande kaart. Elk "ruitje" op de kaart is een ophaalpunt.
  Je kan als team bijelkaar blijven en beide routes met zijn vieren doen maar je kan ook per auto ieder een eigen route doen. Aan te bevelen is dat de auto met aanhanger in ieder geval de blauwe route doet vanwege de grote hoeveelheid karton van Expert.

  Als de auto en aanhanger vol is leeg je deze in de papiercontainer die bij Bijlstra Installaties staat.

  Zowel op de aanhanger als op de container zit een hangslot. 1 persoon van ieder team is in het bezit van een stel sleutels.

  Hieronder de kaart met de 2 routes en een overzicht van de ondernemers die het oud papier door ons laten ophalen.

 • Overzicht teams en schema ophalen oud papier

  We zoeken nog een paar vrijwilligers erbij. Vooral ook ouders van leden zijn van harte welkom een handje te helpen.

  Zodra de laatste vrijwilligers zich hebben aangemeld, zal het schema hieronder worden weergegeven.

  Wil je helpen? GRAAG! Meld je aan via voorzitter@kvdegranaet.nl.