• Stand van zaken kunstgrasveld febr 2023

  20 feb 2023
 • Woensdagmorgen 15 februari zijn Klaas Houtstra en Jan Iedema namens onze club bij een vergadering geweest tussen de gemeente en het bouwteam. Ook de hockeyclub en de stichting waren vertegenwoordigd.

  Het laatste ontwerp van de kunstgrasvelden voor de hockey en de korfbal werden gepresenteerd. Peter van Hoof van Gebroeders Van Kessel heeft de bouwtekening gepresenteerd en bepaalde keuzes gemotiveerd. Een en ander in overleg met de korfbalbond en de hockeybond.

  Grondpotten
  Wat wij jammer vonden is dat we erg weinig grondpotten in de veld mogen hebben. De jongste jeugd op de mono-veldjes zullen het met voetplaten moeten doen. Alleen de grote velden hebben grondpotten. Nieuw beleid van de Korfbalbond.

  Planning
  We hadden gehoopt in april op het nieuwe kunstgras terecht te kunnen. Helaas gaat dat bij lange na niet lukken. Verwachte oplevering is op zijn vroegst na de bouwvak. Dus in het nieuwe seizoen kunnen we (hopelijk) starten op kunstgras. Maar ook dat hangt weer van diverse factoren af.

  Gebruik huidig korfbalveld
  In april gaan we weer naar buiten. Maar we kunnen dan hoogst waarschijnlijk niet op ons grasveld spelen en trainen. Daar worden dan werkzaamheden op verricht ten behoeve van de aanleg van het hockeyveld. Dat betekent dat wij naar elders moeten uitwijken. De gemeente gaat zoeken naar een geschikte locatie. We hebben aangegeven dat dit ons vies tegenvalt en er op aangedrongen dat we op korte termijn duidelijkheid willen. Want dit kan organisatorisch nogal wat betekenen.

  Verlichting
  Om de velden wordt verlichting aangebracht. Daarvoor hebben de verenigingen een nieuwe electriciteitsaansluiting aangevraagd bij Liander. Nu blijkt dat het electra-net in Dokkum te weinig capaciteit heeft. Er zal een nieuw station in het Tolhuispark gebouwd worden. De verwachting is dat we pas in het 1e kwartaal van 2024 stroom hebben. Ondertussen zullen we kijken naar alternatieven, zoals een aggregaat.

  Conclusie
  We zijn blij dat het zover is dat de velden aangelegd kunnen worden. Minder blij zijn we met de huidige ontwikkelingen. Maar het is wat het is: met z'n allen de schouders eronder, dan komen we dit jaar er wel door heen.